ACTHYDERM – MEZOTERAPIJA BEZ IGALA

Reč je o aparatu sa velikim brojem namena u kozmetici, dermatologiji, estetskoj hirurgiji, fizikalnoj medicini i terapiji bola, homeopatiji, fitnes i wellnes programima. Princip delovanja ovog aparata se najbolje može objasniti izrazom „špric bez igle“, „mezoterapija bez igle“ ili „podmladjivanje bez igle i skalpela“, metoda bez bola i rizika od infekcije. U osnovi rada ovog aparata su elektroporacija i elektrorepulsija. Ovi principi su otkriveni i usavršeni u Italiji pre tri godine kao potpuno novi u oblasti bioloških nauka i kao takvi su odobreni od strane FDA.

Elektroporacijom se u površinskom delu kože otvaraju kanali kroz koje mogu da prodju veliki molekuli, pa čak i geni. Kroz njih se kroz kožu ubacuju razne velike bioaktivne molekule kao sto su kolagen, hijaluronska kiselina, fosfadil holin i sl. Inače, taj deo kože je do sada predstavljao prepreku za prodor aktivnih terapijskih supstanci.

U normalnim uslovima koža upija oko 10% nanesenih sastojaka – uz primenu Acthyderma taj procenat raste do 90,  proizvodima za negu kože, biljnim ekstraktima i aminokiselinama omogućuje maksimalno obnavljanje kože i pomaže pri stvaranju novog kolagena.

Acthyderm je najveće dostignuće tehnologije u oblasti nazvanoj Transdermal Drag Deliveri. Koristi jedinstvenu tehnologiju za prodor aktivnih supstanci u dublje slojeve kože. Naborana i opuštena koža, napeti mišići i celulit mogu biti posledica poremećaja duboko u dermu i hipodermu, koji mogu biti otklonjeni prodiranjem do dubokih slojev i regenracijom tkiva pomoću hranljivih sastojaka i jedinjenja koj stimulišu fibroblast. Dakle, ova tehnologija je bezbedna zamena za iglu.

Acthyderm tretman je potpuno bezbolan, kratko traje, jednostavan je, nema komplikacija i veoma je komforan, kako za pacijenta, tako i za terapeuta.

Acthydermom unose se kokteli u regiji podvaljka na bazi L-carnitina, caffeine,fucus,bitter orange,green coffee,guarana.. koji uspesno tope masne naslage i zatezu kozu podvaljka.

 

Najsavremeniji metod podmlađivanja kože ili ćelijske prehrane je mezoterapija bez upotrebe igala Acthydermom (metoda bez bola, otoka i rizika od infekcije).

U normalnim uslovima koža upija oko 10% nanesenih preparata, a uz primenu Acthyderma taj procenat raste do 90 sto omogucava maksimalno obnavljanje svih slojeva kože i stvaranju novog kolagena i elastina.

Hijaluron je supstanca koja se prirodno nalazi u koži dajući joj čvrstinu i jedrinu. Nažalost sa godinama ona se troši, suština tretmana je da nadoknadimo potrošenu hijaluronsku kiselinu i postignemo prirodan i mladalački izgled lica.

ARGIRELIN zamena  za Botox  relaksira mišiće koji su odgovorni za stvaranje bora. Cilj tretmana prvenstveno je nestanak bora i podmlađivanje.

Lice je najlepši ukras našeg tela, zato ga negujte redovno i pravilno.

 

POSLE SAMO JEDNOG TRETMANA…

Šta je hijaluronska kiselina?

Hijaluronska kiselina je supstanca sadržana u ljudskom telu kao najvažniji sastavni deo vezivnog tkiva i hrskavice. Utiče na sveukupne funkcije vezivnog tkiva i obezbeđuje podmazivanje površina hrskavice u zglobovima. U kozmetičkoj industriji je haijaluronska kiselina zanimljiva zato jer podstiče proizvodnju kolagena i elastina, te je odgovorna za sposobnost kože da veže vodu. Budući da je važna za proizvodnju kolagena i elastina, što je više ima u telu, to će zglobovi biti „podmazaniji“, a koža elstičnija.

Ime je dobila od grčke reči „hyalos“ što znači staklo – zbog svoga izgleda.

Pomoću Acthyderma moguće je uneti HIJALURONSKU kiselinu do dubljih slojeva kože čistoće 99.99%.

REZULTAT: Koža je zategnuta, ishranjena, jedra i podmlađena.

 

Mezoterapija bez igala  aparatom Acthyderm  dubinski osvežava pušačku  i suvu kožu. Koktelom na bazi vitamina C kao najači antioksidans.

Poboljšava imuni sistem kože – neutrališe slobodne radikale, ublažava crvenilo i izbeljuje kožu.

Pušačkoj koži vraća prirodnu ružičastu boju, jača krvne sudove  i uklanja fleke.

Vitamin C je neophodan za sintezu kolagena koji koži daje čvrstinu i lep izgled.

Kiseonik je najzastupljeniji element u prirodi. Neophodan je za život većine organizama i on je izvor života na zemlji. Ima uticaja na celokupan naš život – na hranu, fizičke i duhovne aktivnosti i sve što nas okružuje. Udisanje svežeg kiseonika koristi ne samo koži već i celom organizmu jer se pomoću njega hranjivi sastojci dopremaju do najsitnijih ćelija u organizmu.

Proces starenja je konstantni proces slabljenja metaboličkih i odbrambenih funkcija ćelija, tkiva i organskih sistema. Javlja se zbog smanjene mogućnosti transporta kiseonika usled sužavanja krvnih sudova. Zato se kaže da smo stari koliko su stari naši krvni sudovi. Svež i mlad izgled kože dugujemo genetici i ishrani kože kiseonikom. Kiseonik razlaže stare ćelije i regeneriše potkožno ćelijsko tkivo, usled čega se ispravljaju bore na licu i vratu, smanjuju „kesice“ ispod očiju, a koža postaje glatka i jedra, zahvaljujući stimulaciji ćelijskog metabolizma. Maske sa aktivnim kiseonikom imaju sposobnost da kroz spoljašnje slojeve kože unose kiseonik u dublje slojeve. Naročito su korisne kod devitalizovane, umorne, pušačke kože, koja ima specifičnu boju. Tretmani kiseonikom se najčešće nazivaju kozmetičkim “čarobnim štapićem” pomoću kog se u trenutku brišu tragovi umora, starenja i dehidratacije. Tretmani kiseonikom su primenljivi na sve tipove kože – od zdrave do problematične.

Ovaj tretman predstavlja oslobađanje od slobodnih radikala, vrši detoksikaciju, štiti kožu i daje joj momentalno svež i zdrav izgled. Umorna, siva koža, bez sjaja, koža koja ne diše i vapi za regeneracijom i detoksikacijom je indikacija za tretman kiseonikom. Ova linija je interesantna za svakog klijenta zato što slobodnih radikala ima svuda i u svako doba godine. Kiseonik tretman omogućava koži da ponovo diše, vrši detoksikaciju, štiti i regeneriše.

Preporučuje se u seriji od 4-6 tretmana za dugoročne efekte ili jednokratno kao “blic tretman” za posebne prilike kada želite da zablistate.

Akne su hronična inflamatorna bolest pilosebacealnih jedinica, naročito na licu, grudima i leđima. Oko 80% populacije od 12 – 24 godine ima akne. Psihički problemi nastaju kod oko 70% adolescenata. Oko 5% žena i 1% muškaraca sa aknama imaju potrebu za lečenjem između 25. i 40. godine.

Patogeneza bolesti nije u potpunosti razjašnjena:

Primarni faktori
– Povećana aktivnost sebacealnih žlezda, hiperseboreja
– Poremećaj folikularne keratinizacije

Sekundarni faktori
– Hiperproliferacija Propionibacterium acnes
– Folikularna inflamacija i imuni odgovor

Kategorizacija akni (prema tipu, broju i lokaciji lezija i prisustvu ožiljaka):

Tip I (blag)
– Samo komedoni, ne više od 10 samo na licu, bez ožiljaka

Tip II (umeren)
– Papule, 10 – 25 na licu i trupu, blagi ožiljci

Tip III (umeren)
– Pustule, više od 10 lezija, umereni ožiljci

Tip IV (težak)
– Ekstenzivni ožiljci i nodusi ili ciste

Akne imaju blag “fiziološki“ tok kod 70% slučajeva. U oko 30 % radi se o težoj akutnoj ili hroničnoj inflamatornoj bolesti. Pacijenti sa blažim tipom akni tretiraju se samo lokalnom terapijom, a teži stepen primenjuje odgovarajuću sistemsku terapiju.

Zaključak

Akne su kompleksna polietiološka bolest određene populacije. Mogu bitno uticati na izgled i psihu obolelih.

Neophodan je individualni pristup u terapiji svakog klijenta.

MEZOTERAPIJA BEZ UPOTREBE IGALA ACTHYDERM-om

Mezoporacija je najsavremenija metoda za bezbolno i trajno rešavanje problema akni. Ova metoda sastoji se od aplikacije aktivnih supstanci koje smanjuju inflamatorni (upalni) proces.

KAKO FUNKCIONIŠE
Virtuelna mezoterapija-mezoporacija- koristi elektromagnetne talase i radi na principu elektroporacije (otvaranje pora na koži) i elektrorepulsije ili transdermalno sprovođenje aktivnih supstanci do dubljih slojeva kože.

KOLIKO JE TRETMANA POTREBNO
Tretmani se sprovode jednom do dva puta nedeljno  u periodu od 2-5 nedelja u zavisnosti od stepena akni. Tretman traje oko 30 minuta, veoma je prijatan i delotvoran.

REZULTATI
Jedino je pomoću aparata ACTHYDERM  moguće  tretirati aknoznu kožu na bezbolan i efikasan način. Rezultati su:  zdrava, čista, glatka  i hidrirana koža, bez ožiljaka i crvenila, tonus kože je značajno bolji.

 

Call Now Button