011/3238-844
011/3346-531
011/3239-502
Endermološki centar Beograd, Terazije 29, sprat II
 
   
ACTHYDERM - mesoterapija bez igala

 

Novo u estetskoj hirurgiji i kozmetici
ACTHYDERM
MEZOTERAPIJA BEZ UPOTREBE IGALA

 

 

Reč je o aparatu sa velikim brojem namena u kozmetici, dermatologiji, estetskoj hirurgiji, fizikalnoj medicini i terapiji bola, homeopatiji, fitnes i wellnes programima. Princip delovanja ovog aparata se najbolje može objasniti izrazom "špric bez igle" ili "podmladjivanje bez igle i skalpela", metoda bez bola i rizika od infekcije. U osnovi rada ovog aparata su elektroporacija i elektrorepulsija. Ovi principi su otkriveni i usavršeni u Italiji pre tri godine kao potpuno novi u oblasti bioloških nauka i kao takvi su odobreni od strane FDA.

Elektroporacijom se u površinskom delu kože otvaraju kanali kroz koje mogu da prodju veliki molekuli, pa čak i geni. Kroz njih se kroz kožu ubacuju razne velike bioaktivne molekule kao sto su kolagen, hijaluronska kiselina, fosfadil holin i sl. Inače, taj deo kože je do sada predstavljao prepreku za prodor aktivnih terapijskih supstanci.

U normalnim uslovima koža upija oko 10% nanesenih sastojaka - uz primenu Acthyderma taj procenat raste do 90,  proizvodima za negu kože, biljnim ekstraktima i aminokiselinama omogućuje maksimalno obnavljanje kože i pomaže pri stvaranju novog kolagena.

Acthyderm je najveće dostignuće tehnologije u oblasti nazvanoj Transdermal Drag Deliveri. Koristi jedinstvenu tehnologiju za prodor aktivnih supstanci u dublje slojeve kože. Naborana i opuštena koža, napeti mišići i celulit mogu biti posledica poremećaja duboko u dermu i hipodermu, koji mogu biti otklonjeni prodiranjem do dubokih slojev i regenracijom tkiva pomoću hranljivih sastojaka i jedinjenja koj stimulišu fibroblast. Dakle, ova tehnologija je bezbedna zamena za iglu.

Tretman je potpuno bezbolan, kratko traje, jednostavan je, nema komplikacija i veoma je komforan, kako za pacijenta, tako i za terapeuta.